Logo Meer in verbinding coach leiderschap communicatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Themadagen Verbindende Communicatie

Meer kennis en ervaring opdoen

en Verbindende Communicatie verder integreren in je leven of werk

Themadagen in Verbindende Communicatie om je kennis en vaardigheden te verdiepen. Nu ook als dagtraining. Wanneer je al eerder ergens een basis hebt gevolgd ben je welkom in onderstaande trainingen. Ruime keuze om je kennis op te frissen, je ervaring te verdiepen en nieuwe vaardigheden te oefenenen.

Wat sluit aan

Basis 2: deze 2daagse sluit organisch aan op een introductie- of basis training. 21-22 april

Hierin gaan we de processen van luisteren en uiten meer verbinden en verdiepen in situaties met meer uitdaging. Omgaan met een nee op je verzoek of nee zeggen in verbinding.

Jaartraject Levenskunst

ben je bedreven inde basis geraakt kun je instromen in ons jaartraject waarin je maandelijks aan de hand van thema’s aan je persoonlijke ontwikkeling werkt. Dit seizoen is dat ook open voor als je een losse 2daagse wil doen.

Losse Themadagen

Kleur bekennen met meer empathie,  18 maart. 

Jezelf uitdrukken kan kwetsbaar zijn want je wordt direct zichtbaar voor de ander. Ook al kennen we er vanuit verbindende communicatie handzame stappen bij, soms kunnen of durven we het niet. Misschien uit angst voor de reactie of emotie die we mogelijk krijgen. Of dat we ons uitdrukken op een manier die we achteraf betreuren. Maar welke stappen kunnen we daarin zetten? Deze dag duiken we wat dieper in de empathie en hoe zich dat verhoudt met je eerlijk uiten over wat voor jou belangrijk is, Kleur bekennen’.  Een onderwerp waar nog veel in te ontdekken valt. Oefenen met situaties die voor jou uitdagend zijn op dit vlak.

Diverse creatieve onderzoeksvormen om behoeften in kaart te brengen en een persoonlijke handvat te vinden wat voor jou gaat werken. Ook zelfexpressie is nl een van onze levensbehoeften. En hoe fijn is het niet voor de ander, als we helder kunnen zijn over wat ons beweegt of wat we willen!

Luisteren naar je lichaam; voor als je hoofd vergeet je lichaam mee te nemen. vrijdag 19 mei.

Ons ‘hoofdkantoor’ is veelal leidend geworden; door de snelheid van de tijd, de veelheid van prikkels of overweldigende emoties. Terwijl juist gevoelens en lichaamssensaties belangrijke signaalgevers zijn voor wat we werkelijk nodig hebben. Wanneer we ze niet opmerken of negeren, gaan delen in ons verstarren of verkrampen. In contact kunnen zijn met je fysieke sensaties en emoties geeft zicht op onze verlangens.

Deze dag nemen we de ingang van beweging en het zintuiglijke, om lichaamsbewustzijn te vergroten. Je brengt onderliggende verlangens in beeld en gaat er richting aan geven. Ook geschikt voor mensen die denken dat zij niet zoveel voelen. Meer lichaamsbewustzijn geeft een handvat en versterkt de basis. Vanuit die positie komen juist andere gevoelens en behoeften in beeld en breng je orde in emotionele storm of verwarring. Zo is het ‘voelen wat er werkelijk leeft’ geen teken van zwakte meer.

Patronen herkennen en verzachten. Omgaan met je herkomst:  9 juni.

Patronen die in onze jeugd zijn ontstaan kunnen onbewust nog steeds ons volwassen leven beheersen.  En dat heeft invloed op hoe we met onszelf en elkaar omgaan. Hoe kun je deze transformeren of verzachten?  We gebruiken de handvatten van verbindende communicatie en systemische opstellingen.

Omgaan met Weerstand 

Iemand die in weerstand zit, is moeilijk te bereiken. Wat doet dat met jou? Het kan je onzeker maken, of boos, of machteloos, of nog anders… Als je daarin schiet, is de verbinding nog verder weg. Dus kan je beginnen met de weerstand te accepteren en van daaruit proberen de weerstand volledig te erkennen? Ben je bereid om open te staan voor de oorzaak van de weerstand? Daarna kan je tot een verbindend gesprek komen. En hoe ga je om met mensen die totaal niet openstaan voor alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling?

Resultaat van verdieping

Elk van deze themadagen helpen je om

  • beter naar jezelf of elkaar te luisteren
  • jezelf en je patronen beter te herkennen en er anders mee om te gaan
  • met meer mildheid te kijken naar je ‘lastige’ kanten
  • meer uit te spreken wat voor jou nodig is of ertoe doet
  • rust te vinden in jezelf
  • verbinding met jezelf en anderen te vergroten
  • meer gemak en vertrouwen in dialoog

 

Voor wie

Je bent welkom als je al eerder ergens 2 dagen basis of introductietraining hebt gevolgd.

Dit aanbod geld voor

Particulieren

Investering

€ 135,-,-
Om geld geen belemmering te laten zijn voor deelname hanteer ik diverse tarieven Particulier:  € 135,–  zzp’er: 210,– bedrijf: 375,–  (Krap bij kas: € 100,–)

Prijsspecificaties

Prijzen zijn inclusief BTW, mocht je willen afstemmen over de betaling neem dan contact op.

Dit is inclusief

Materialen, Certificaat, Koffie & thee, Versnaperingen

Datum

19-05-2023
losse data per onderwerp

Locatie

De Vlindertuin

Adres

Sperwerstraat 97, 6823 DJ Arnhem

Inschrijfformulier

Voor meer informatie over of direct inschrijven voor dit aanbod vul het formulier in. 

Hartelijke groet, 
  Helmie

Wat anderen zeggen

Sabine de Bruin, ZZP'er en trainer menselijk zakendoen6 daags traject, basis en verdieping
Lees verder
" "Tijdens de training gingen er lampjes branden, kreeg ik grote "eye openers" en heb ik ervaren wat écht in contact zijn met jezelf en de ander nou eigenlijk inhoud. Ik vind de methodiek die Helmie gebruikt fantastisch en had niet verwacht dat het zoveel impact op mij zou kunnen hebben. Grote aanrader, ook als je zelf veel met sales bezig bent, maar eigenlijk geeft het iedereen hele waardevolle inzichten.""
A. Duran,leidinggevende Mondmedicentrum Oss6 daagse teamtraining VC in je Werk
Lees verder
“Ik voel me bemoedigd en enthousiast door de gesprekken met succeservaringen. We helpen elkaar als collega’s en overleggen met elkaar over hoe GC toe te passen. Soms herkennen we dat we het niet toepassen en daarover geven we elkaar feedback. Je ziet dan ook meteen dat het geen succes was! Ik ben enthousiast om er in mijn tempo mee door te gaan omdat ik het vertrouwen en geloof heb in deze manier van communiceren.”
Erica S.
Lees verder
Ik merk dat ik nu zo een andere kijk heb op hoe boosheid eigenlijk precies werkt! Voor mij was alleen dat al een enorme eyeopener en opluchting! Daar ben ik echt dankbaar voor.
Previous
Next