Logo Meer in verbinding coach leiderschap communicatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Thema of familie opstelling

Als dat waar je last van hebt

in een ander daglicht komt te staan.

Uitgangspunt bij een thema- of familie opstelling is dat we kijken naar hoe het met de relatie tussen de mensen of onderdelen die te maken hebben met je vraag is gesteld. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met je gezin van herkomst jou, situaties op je werk of, vanuit een ander perspectief, hoe jij staat ten opzichte van je thema. Hoe het oorspronkelijk in je gezin van herkomst was kan een relatie hebben met wat jij als thema tegenkomt in je werk of je leven en je zo ongewild en onbewust belemmeren of terughouden.

Herken je hier iets in?

 • je hebt regelmatig last van conflicten en je vraagt je af hoe dat kan
 • bij het woord autoriteit wordt je al geraakt
 • in sommige situaties loop je steeds weer opnieuw vast
 • situaties lijken zich te herhalen
 • je hebt last van onbestemd verdriet of een trekkend verlangen van de ziel
 • je hebt last van pijnlijke ervaringen die blijvend verdriet of boosheid oproepen

Ben je bereidt om

 • open en voelend op onderzoek te gaan?
 • met meer mildheid en vanuit zelfverbinding naar jezelf te kijken?
 • te zien wat van jou is en wat je bij de ander mag laten?

Wil je graag met wat meer lucht, ruimte, acceptatie een verder stap nemen, dan is dit wellicht een fijne dag voor jou.

Wat gaan  we doen

In de ochtend werken we met systemische oefeningen waarin ieder eigen handvatten kan vinden in je persoonlijke situatie. In de middag is er ruimte voor het opstellen van persoonlijke vragen. Jouw ingebrachte situatie krijgt dan alle aandacht en je wordt individueel ondersteunt. Er is ruimte voor 3 a 4 opstellingen, dus laat het snel weten!

In een thema- of familie opstelling

Een opstelling start met een kort gesprek over het thema van de vraaginbrenger en wat feiten uit de situatie. Daarna worden representanten gekozen voor de personen en/of onderdelen die opgesteld worden en deze vinden een plek op de werkvloer. Vanaf dat moment kijken we naar wat er gebeurt, hoe de onderdelen of personen zicht met elkaar verhouden en ten opzichte van elkaar bewegen.  Zo kunnen representanten informatie verschaffen over gevoelens, gedachten en wat nodig mocht zijn om in beweging te komen. We kijken steeds vanuit de principes van ordening, loyaliteit en balans in geven en nemen.

Resultaat van een thema- of familieopstelling

 • onbewuste patronen worden zichtbaar.
 • een nieuw (in-)zicht geeft ander uitzicht, je gaat je anders met het probleem verhouden.
 • mogelijke nieuwe beweging wordt voelbaar
 • bevroren (onder-)delen komen tot leven
 • geblokkeerde energie en relaties gaan meer stromen
 • Door verplaatsingen komen aanwezigen weer meer in hun kracht, wat het systeem als geheel beïnvloedt en herstel geeft.
 • Gemis en verlangen krijgen een plek

 

Data zie onder.

Data

17 mei
9 juni

Locatie

De Vlindertuin

Adres

Sperwerstraat 97 Arnhem

Voor wie

Voor als je tegen -al dan niet- terugkerende situaties aanloopt waar je moeilijk mee om kunt gaan.

Dit aanbod geld voor

Particulieren

Investering

€ 150,- of 50,-,-
Wanneer je een eigen vraag wilt opstellen dan betaal je vanaf 1 januari 2024 €150,- voor deze dag. Wanneer het werken met opstellingen nieuw voor je is en je het eerst wilt ervaren zonder een eigen vraag in te brengen, dan neem je ook zeker fijne handvatten mee naar huis. In dat geval betaal je € 99,- voor de dag. Halve dagen halve prijs.

Prijsspecificaties

Prijzen zijn inclusief BTW

Dit is inclusief

Koffie & thee, Versnaperingen

Inschrijfformulier

Voor meer informatie over of direct inschrijven voor dit aanbod vul het formulier in. 

Hartelijke groet, 
  Helmie

Wat anderen zeggen

Francoise5 daagse zomerretraite Levenslust
Lees verder
"Ontroerende week doordat ik geraakt werd in weggestopte delen en ook die welkom waren. Denk dat dat 'niemand toelaten' óók n erfenis van m'n vader was... Dat R. bij t vuur nog zei: Je taak zit erop, je mag je eigen taak weer oppakken..., wow, er viel er een last van me af 😊."
Ingrid te BrakePatronen herkennen en ontwapenen
Lees verder
Na een poosje bezinken en bezinnen kijk ik terug op een heel geslaagde trainingsdag waarin ik veel beschouwd en geleerd heb. Jouw doortastende manier van vragen stellen en opdrachten aandragen zorgde ervoor dat ik diep op mijn thema in kon gaan en alle kanten belicht werden. Ook het sparren in interview in 2-tallen brachten mij verheldering en duidelijkheid. De opstellingen die ' s middags aan bod kwamen zorgden voor een extra dimensie in diepgang. Wat een fantastische manier om samen ieders' thema verder te doorgronden en te aanvaarden. Als leider straalde je zoveel rust en vertrouwen uit en loodste met de juiste vragen en toevoegingen iedereen door zijn proces. Ik voel bewondering voor de natuurlijke manier waarop je dat deed, tot het eind van de middag, terwijl je voelt hoe intensief dit voor jou moet zijn. Petje af, en van harte bedankt! Graag tot een volgende keer.
David A.Opstellingendag
Lees verder
Ik kan nog steeds niet de juiste woorden ervoor vinden maar merk dat er van alles in beweging komt. Ben ik wel blij mee hoor.
Vorige
Volgende