Logo Meer in verbinding coach leiderschap communicatie

Over Helmie

Dromen

Als kind droomde ik ervan om balletdanseres of circusartieste te worden. Zo bungelend aan de rekstok, verzon ik dat het een vliegende trapeze was waar ik aan zwierde, en waar ik hoog boven de grond gegooid en weer gevangen werd door mijn partner. Of, als dat mislukte vooral niet getreurd, dan was daar dat fantastisch net waar ik zo heerlijk in opgevangen zou worden en elegant weer uit kon duikelen.

Nog altijd avontuur

De liefde voor zweven, zwieren, dansen, duikelen en mooie kunsten maken met anderen is nooit helemaal weggegaan. Het heeft me avonturen gebracht als beweger en fysiek theatermaker, en een kleine carrière in de parterre acrobatiek. En natuurlijk was er méér wat ik wilde leren en van het leven wilde ervaren. Er is zoveel boeiends te beleven!

Vele invalshoeken voor groei

Na een eigen zaak als bloemist gehad te hebben, ging ik naar de theaterschool en acteren in trainingen. Van daaruit werd het docent communicatie in het MBO en HBO onderwijs in zorg en welzijn. 

Inmiddels ben ik alweer jaren terug bij mijn eigen praktijk als zelfstandige en alles wat op mijn pad kwam breng ik hierin mee.

Leve het hiernumaals

Mijn favoriete tegeltje!

Ik geniet van in het moment zijn, met meditatie, dansen, wandelen of schilderen. En natuurlijk ook in gesprekken, zeker als ik anderen begeleid.

En ja, soms is dat een uitdaging.

Toch voel ik me het sterkst en meest tot mijn recht komen, als ik van daaruit werk. Want dan is elk gesprek en elke groep weer nieuw. Dan kan er van alles ontstaan en kunnen de mooiste dingen zich ontvouwen. Dan kunnen we geraakt worden en de schoonheid zien van waar we zijn en hoe we elkaar ontmoeten. Voor mij is dat essentie en ‘zijn met hoe het is’.

Vuurtje

Mijn vuurtje brandt voor beweging brengen in organisaties en personen met als uitgangspunt dat ieders stem wordt gehoord, en ieders bijdrage ertoe doet.

Zo wil ik een wereld ondersteunen die gezond is voor mezelf, mijn naasten en ieder en alles om mij heen.

leven in het nu
Loesje

Wanneer het hoofd vergeet het lichaam mee te nemen, staat het leven stil

Helmie

Ontdekkingen

De ontdekking van Geweldloos Communiceren als concreet handvat om verbinding te versterken, heeft mij enorm verrijkt. Het heeft mijn hart ruimer gemaakt, mijn geest meer helder en daadkracht gebracht.

 

De uitgebreide opleiding in het Systemische Werk en de vele vormen van opstellen heeft me nog meer bereid gemaakt om met mildheid te kijken naar mijn geschiedenis en oude pijn te helen.

Een rijke en diepe ervaring die me steeds weer mededogen en wijsheid brengt.

 

Misschien is het mijn creatieve achtergrond die ervoor zorgt dat ik mijn beste bijdrage lever zodra ik me vrij voel om strakke kaders een beetje los te laten en te gebruiken wat er in het moment nodig is.

Zo is mijn manier van werken een mix geworden van ervaringen en methodes die voor mij werkten en die ik graag voor anderen inzet.

Opleiding en Ontwikkeling

 • Leergang & Master I en II in Persoonlijk Leiderschap & Systeemdynamiek en Rituelen bij Heilig Vuur 
 • Focusing bij Alan Rohlfs (USA)
 • Mediation & Shame bij Liv Larsson (S)
 • Internationale certificering in Geweldloze Communicatie® bij CNVC
 • Needbased Coaching van Pernille Plantener (DK)
 • NVC & Trauma van Susan Skye & Sarah Peyton (USA)
 • Restorative Circles van Dominique Barter (BR)
 • 3 jarige tantratraining bij Centrum voor Tantra Amsterdam
 • Opleiding tot trainingsacteur bij Dubbel E 
 • Opleiding theatermaker/docent drama aan de HKU
 • 9 jaar onderricht en beoefening in Tibetaans Boeddhisme
 • Parterre-acrobatiek niveau A,B,C,D bij de Comobrothers
 • Bloemist-winkelier

Wat anderen zeggen